Huiskamerconcert Bergschenhoek

Het wachten op de uitslag van de PET-scan valt me zwaar.

Bij het huiskamerconcert dat ik afgelopen vrijdag gaf, brak het me ineens op; al die opgekropte spanning werd me teveel en ik werd voor het eerst emotioneel terwijl ik mijn verhaal vertelde en voor ik het in de gaten had, zaten er zestig mensen met mij mee te huilen...

Team Sandra

Vrijdagavond was ik samen met Rens, mijn gitarist, naar Bergschenhoek gereden. Daar hadden we een huiskamerconcert in een zaaltje met ongeveer 60 mensen, ter ere van Sandra.

Sandra was een jonge vrouw van 34 jaar. Ze had een paar jaar kanker in haar darmen en op een gegeven moment vroeg haar man Thiemo aan haar of ze precies wilde uitleggen hoe ze zich voelde. Sandra vertelde Thiemo dat hij naar mijn lied Vechtersbaas moest luisteren. Dat ze zich voelde zoals ik omschreef in mijn lied. Hij vond dat heel indrukwekkend, want daardoor kon hij zich meer verplaatsen in haar gevoelens. Sandra is helaas op veel te jonge leeftijd overleden en bij de begrafenis wilde ze onder meer Vechtersbaas laten horen.

Op 17 november is de verjaardag van Sandra. Thiemo wil haar verjaardag blijven vieren, ook voor hun twee kinderen, zodat mama niet vergeten wordt. Onder de naam 'Team Sandra' gaan ze binnenkort een week gezamenlijk de berg op fietsen bij Alpe d'Huzes, om uit naam van Sandra geld in te zamelen voor meer onderzoek. Klik hier voor de link naar de Alpe d'HuZes pagina van Team Sandra.

Thiemo vroeg of ik een huiskamerconcert wilde geven voor dit goede doel en dat vond ik natuurlijk een hele eer. Voor de pauze heb ik van mijn album gezongen en verteld hoe het is om ziek te zijn. In de pauze ging iedereen naar buiten voor een verrassing: Thiemo vroeg zijn kinderen wat hij mama kon geven op haar verjaardag, waarop de kinderen antwoordden dat mama in de hemel is. En dus had hij vuurwerk geregeld: zo konden ze kusjes geven aan mama in de hemel.

Daarna kwamen de kinderen van Thiemo en Sandra, Julian en Emelie, naar mij toe om te vragen of ze Vechtersbaas met mij mee mochten zingen. De zaal werd muisstil en Julian en Emelie konden het hele nummer meezingen. Dit was zo'n mooi kippenvelmoment voor ons allemaal...

Na de pauze ging ik door met een aantal covers en mijn verhaal. We sloten af met aangevraagde nummers voor het goede doel. Als laatste zongen we een feestnummer en proostten we op onze gezondheid!

Dankjewel lieve mensen voor deze bijzondere ervaring ♥